Carina Dumais (1953)

Als beeldend kunstenaar onderzoek ik het spanningsveld tussen fictie en werkelijkheid, realisme en kunstmatigheid, om dat te verbeelden in een eigen stijl. Mijn inspiratie haal ik veelal uit het dagelijks leven, ik kijk graag naar de maatschappij, registreer de emoties, gedachten en handelingen in diverse situaties. In die zin kan het werk geëngageerd genoemd worden. In mijn werk zijn symbolen (tekens/voorwerpen met speciale betekenis) en symbolieken (zinnebeelden) terug te vinden. Die kunnen zowel een historisch context verbeelden als verwijzen naar een nieuwe toekomst. Het resultaat kan zijn dat de actualiteit een tijdloze dimensie krijgt. Mijn werken zijn gelaagd en hebben geen titels. Het is aan de toeschouwer het beeld te interpreteren. Wanneer ik gefascineerd raak door een bepaald thema zal dit veelal in een surrealistisch setting uitgewerkt worden. Voordat ik met een thema aan de slag ga, onderzoek ik de manier waarop dit zich in de hedendaagse cultuur manifesteert en transformeer.

Mijn laatste grote kunst project was oktober-november 2010 in Musea Galeria Del Peón Contreras te Merida, Mexico. Ik presenteerde daar nieuwe werken die in beeld de relatie leggen tussen verleden en heden van de Maya cultuur en de toekomst. Dit project is ondersteund door de Mondriaan Stichting te Amsterdam.

Al mijn kunstwerken worden digital gemaakt met diverse software programma's zoals Photoshop, 3d max, illustrator, enz.

Ik teken veelal met mijn wacom tablet.

Mijn kunstwerken worden in oplage's van 50 stuks verkocht, genummerd en gesigneerd, met certificaat. Het zijn dus geen reproducties.

De prijs is afhankelijk van het materiaal en de maat van het kunstwerk, beginnend vanaf 225 euro op canvas 70 x 80 cm

Afdruk mogelijkheden

UV druk op geborsteld aluminium
Plexiglas UV druk
Canvas UV druk

Wilt u toch een uniek exemplaar, dat kan alleen wanneer er nog geen oplage van verkocht is. Een uniek exemplaar kost ongeveer 800 euro voor een maat van ongeveer 90 x 80 cm.

Ook werk ik in opdracht.


  1. Geen Titlel
  2. Freedom
  3. Fishes Waltz
  4. Carnival
  5. Geen Titel
  6. Red lips