Ineke Kelbling

Bronzen beelden door Ineke Kelbling
De in Haarlem woonachtige Ineke Kelbling (IJmuiden,1959) is als beeldhouwster autodidact. Als warme artistieke persoonlijkheid met een reislustige geest vond zij de afgelopen decenium een nieuw doel in haar leven.
Haar stimulans om zich als zelfstandig beeldend kunstenares te ontwikkelen kwam mede voort uit haar werkzaamheden bij Kunstcentrum Zaanstad, waar zij als kunstcollectieadviseur jaren actief is geweest. De confrontatie met het beeldhouwwerk van vele Nederlandse kunstenaars, zoals Charlotte van Pallandt, Jan Wolkers, Piet van Heerden en Karel Gomes, overtuigden haar om zelf beelden te gaan maken. De ontmoeting tijdens een monumentale overzichtstentoonstelling in Parijs met de beelden van Camille Claudel, wered een van de meest stimulerende drijfveren voor haar huidige werk.
De impressionistische figuratieve beelden die zij naar model of geabstraheerd in brons weet te realiseren, vinden hun weg naar toonaangevende collecties en collectioneurs van hedendaagse beeldende kunst in binnen- en buitenland.
Haar bronzen beelden werden inmiddels aangekocht door o.a. de Stichtingen Beeldende Kunst en de stichting Holland Art Productions te Amstelveen. Tevens verzorgt zij bronzen in opdracht.

  1. Marie staand
  2. Marie zittend
  3. Bea
  4. dansende vrouw
  5. vrouw met hand op hoofd
  6. dansende zwangere vrouw, klein
  7. dansende vrouw, klein
  8. mannelijk tors
  9. dansende vrouw

Curriculum vitae Ineke Kelbling

Naam:
Ineke Kelbling
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
1976 - 1981 kunstacademie Academie voor Beeldende Vorming, Amsterdam mode en grafisch ja
Exposities
periode naam plaats solo/group omschrijving
1999- 2004 Academische- en grote ziekenhuizen in Nederland Nederland groeps