Arjen Boerstra

Een paar kernbegrippen behorend bij het werk van Arjen Boerstra:
Ontdekken, Jongensdromen/fascinatie, Metamorfose, Performance, Bouwen,Vliegen, Varen, Verkennen/beleven van ruimte.
Nieuw: een spel met persoonlijke en universele geschiedenis.

Projecten uit de afgelopen jaren beginnen meestal met het bouwen van een object dat vervolgens voor een actie of avontuur wordt ingezet. De uitwerking en het in beeld brengen van het avontuur met video- en fotocamera's (bijzondere camerastandpunten) vertelt het idee dat over het gehele project ligt. In de vorm van installaties met daarin het object en bijbehorende foto's en films wordt het werk gepresenteerd.

Vier voorbeelden:

Ufo 2003: Met behulp van een helikopter landt een houten UFO in een veld met graancirkels die zijn aangebracht met een ploeg.

De Jonge Onderzoeker 2003:
Rond het bootje met het venster in de bodem is een personage ontstaan van De Jonge Onderzoeker. Een personage dat zijn ontdekkingen doet in en rond het water. Tegelijkertijd wordt hij geobserveerd in zijn ontdekkingen vanuit verschillende camerastandpunten.

De Aardappeleter 2004:
Met een klein frietkot staat Boerstra in de weilanden tussen de oogstende boeren om de oogst te frituren en te serveren aan dezelfde aardappelboeren.

Crossing The IJ In A Kiteboat 2005:
Verkleed/geïnspireerd als/op de historische figuur S.F. Cody steekt Boerstra in Amsterdam het IJ over met een vliegerboot die door de wind voortgesleept wordt met behulp van een vlieger/heliumballon.
De hele actie wordt vanuit de mast van de vliegerboot, vanuit de vlieger/heliumballon en vanaf een volgboot geregistreerd.

  1. Cody Portrait 1

Curriculum vitae Arjen Boerstra

Naam:
Arjen Boerstra
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
1988 - 1993 kunstacademie Academie Minerva, Groningen beeldende kunst ja