Wietske Lycklama à Nijeholt (1963)

Mijn naam is Wietske Lycklama à Nijeholt en ik maak olieverfschilderijen, textielkunst, stolpbeelden en ik bedenk en ontwikkel kunstprojecten en community art.

Kunstenaarschap
Als kunstenaar geef ik vorm aan het leven en de wereld om mij heen. Mijn kunstwerken komen voort uit mijn betrokkenheid bij het onderwerp. Daarbij kan ik vertrouwen op veel ervaring van jaren van maken, kijken en doorgaan……..

Resultaat
Ontroerende, inzichtgevende en blije momenten, dat is wat kunst mij tot nu toe heeft gebracht. Ik wil iets maken dat er toe doet. Ik geloof dat je met kunst troost, hoop, verlangen, kracht of kijkplezier kunt geven. Geraakt worden, dat vind ik het allermooiste van kunst.

Werkwijze
Ik geloof in iets dat er nog niet is. Dat wel bestaat, maar alleen nog in mijn verbeelding …….. Hiermee met kunst iets blijvends en tijdloos maken, dat is het liefste wat ik doe.
Ik richt mij op wat mogelijk is en werk intuïtief vanuit mijn hart, ook wat betreft mijn materiaalkeuze.
Als ik vanuit mezelf mijn eigen ding blijf doen en open sta voor de wereld om mij heen maak ik het best mogelijke kunstwerk voor dat moment.


Inspiratiebron
In de kern ben ik een enthousiast en optimistisch mens maar bij mijn creatieve processen hou ik ervan als het schuurt. Dat het af en toe even lastig is of voelbaar pijn doet. Dan kom ik tot betere dingen. Zo benut en onderzoek ik alle kansen en mogelijkheden die zich tijdens het maakproces voordoen en komt het uiteindelijke idee/ontwerp naar een hoger plan. Dat is mijn avontuur, uitdaging en inspiratie.

Meer info: http://wietskelycklamaanijeholt.nl

  1. Kievit
  2. Buit
  3. Try to say (zelf)portret
  4. Selfie
  5. Shy (zelf)portret
  6. Zelfportret
  7. Au kauw
  8. Duif
  9. Dromenmeisje

Curriculum vitae Wietske Lycklama à Nijeholt

Naam:
Wietske Lycklama à Nijeholt
Geboren:
1963, Sneek
Opleiding
periode type institution richting diploma
1987 - 1991 kunstacademie Academie Minerva Tekenen, schilderen ja
Aankopen en opdrachten
periode naam plaats aankoop/opdracht type
2016 De Boom van Langezwaag Langezwaag opdracht overheid
Nevenactiviteiten
periode omschrijving
2016 Kunstproject Beestachtige Schat