Khalid Zerrou (2002)

Khalid Zerrou (1978)

Khalid is in de zomer 2014 afgestudeerd aan De Nederlandse Fotovakschool Amsterdam.

Khalid is in 2011 gestart met fotograferen. Zijn interesse hiervoor is ontstaan doordat hij geïnspireerd raakte van diverse fotoboeken en zo de behoefte creëerde om zelf op pad te gaan. “Mijn leefomgeving is uitgerust met oog voor detail. Zo liggen er bijvoorbeeld oogstrelende fotoboeken op de salontafel. Tijdens het bekijken en bewonderen van alle mooie beelden in de boeken is bij mij de vraag ontstaan of ik ook in staat ben om mooie en tot de verbeelding sprekende foto’s te maken.”

“Sinds ik regelmatig fotografeer, ben ik heel anders naar de wereld gaan kijken. Het scheppen van aansprekende beeltenissen maakt deel uit van mijn leven net zoals slapen, eten en drinken. Fotografie is voor mij een creatieve uitlaatklep.”

Khalid fotografeert wat hem boeit. Dat kan variëren van gewone mensen, modellen, stadslandschappen, stillevens, landschappen, architectuur tot aan gebeurtenissen op straat. Het is maar net wat hem op dat moment opvalt en tegelijkertijd aanspreekt. Bij het maken van zijn foto’s vindt hij het prettig om de tijd te nemen. “Ik ben heel kritisch op wat ik maak en niet snel tevreden met het plaatje. Wat me erg aanspreekt is Salvador Dali’s quote over perfectie, hij zegt: Je hoeft niet bang te zijn voor perfectie, dat bereik je toch nooit. Voor mij is het een grote uitdaging om met fotograferen in de buurt van perfectie te komen.”

  1. MAAS Gouvernement
  2. MAAS Huisjes
  3. MAAS Bonnefanten
  4. MAAS Brug