matrijs van merg

Jong Talent 2007 Willem de Kooning Academie.

statement:

ik knip in alles wat ik zie en in alles wat ik hoor. in tekeningen, objekten en muziek plak ik zo mijn visie op kunst en op de wereld om me heen.

hoe absurd of speels mijn ideeen, en hoe kritisch mijn blik op de moderne maatschappij ook is, ik streef naar een heldere weergave. ik doe dit door middel van simpele, grafische tekeningen, eenvoudig samengestelde objekten en contrastrijke audio-collages. wat al mijn werken bindt, is de zakelijke doch humoristische benadering van mijn onderwerp.

voor mij is creativiteit een vrolijk spel van de hersenen en dat is primair wat ik over wil brengen op een toeschouwer. daarnaast wendt ik haar aan om te voorzien in een eenvoudige visie op complexe fenomenen zoals de westerse maatschappij met al haar wetten en regels, reclameboodschappen en
overproduktie.


[ingekorte] beoordeling eindexamencommissie:

multimedia is het terrein waarin matrijs van merg de alledaagse triviale dingen omzet. hij archiveert en comprimeert stromen van energie tot beeld. het gaat over verplaatsing, transport tussen tijd en ruimte. hij versnelt of vertraagt. knipt en plakt. collages ge-ent op het leven. matrijs maakt gebruik van datgene wat de maatschappij uitstoot. het leven als economische snelweg maakt hij op een intelligente wijze zichtbaar. hij bespeelt, compileert, mengt geluiden van het alledaagse en speelt een spel dat aan geheel eigen regels beantwoordt. zijn beelden zijn dan ook letterlijk voertuigen van zijn inzichten.

  1. DISKETTE-ORGL 02
  2. VIDEEOOBAND 03
  3. CASSETTEBANDJE 01
  4. SCHIETSCHIJF-VOOGLHUISJE
  5. POING TIK
  6. VINYL RACETRACK 01

Curriculum vitae matrijs van merg

Naam:
matrijs van merg
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
2005 - 2007 kunstacademie Willem de Kooning Academie, Rotterdam autonoom ja