Sylvia Kristel

Sylvia Kristel - 1952

Sylvia Kristel is vooral bekend om haar films Emmanuelle. Als filmster heeft ze een zeer turbulent en wild leven achter de rug. De roem en de rijkdom hebben haar echter niet dichterbij het levensgeluk gebracht.

Na een periode van loutering heeft ze een nieuwe balans gevonden. Ze heeft nu meer rust en krijgt de kans om haar acteertalent te ontplooien. Zoals ze zelf zegt: “Ik was een ster, nu wil ik actrice worden.”. Haar talent voor schilderen is altijd overschaduwd gebleven door haar filmcarriere. Voor zichzelf is ze zich op dit vlak altijd blijven ontwikkelen. De pauzes op de filmset vulde ze meestal met tekenen en schilderen.

Haar talent werd later opgemerkt door Hugo Claus. Hij heeft haar gestimuleerd ermee door te gaan en er ook mee naar buiten te treden. Het werk van Sylvia Kristel kenmerkt zich vooral door de emotionele geladenheid.

Het schilderen heeft aan haar persoonlijk rijping bijgedragen en blijft ondanks het succes op de eerste een mogelijkheid tot expressie en zelfonderzoek.

‘Uit de bespiegeling van het verleden, lezen we de toekomst.’

  1. Knipoog
  2. Rode Oog