Wendy Janssen

Relaties. De energie tussen relaties. De relatie tussen ouder en kind, partners, vrienden, enz. In een bijna abstracte vormentaal wordt de energie tussen de verschillende relaties verbeeld. Universele gevoelens op een zeer individuele manier vertolkt.
De liefde voor structuren en harmonie is zowel in het ruimtelijke als in het tweedimensionale werk te zien. Herkenbare structuren worden op een abstracte manier verwerkt in een bijna surrealistisch geheel. De verwijzingen naar de wereld om ons heen brengt de kijker op een spoor, maar deze moet het werk vervolgens zelf interpreteren, het werk betekenis geven.
Wendy Janssen werkt 11 jaar als beeldend kunstenaar aan zowel ruimtelijk als tweedimensionaal werk. In haar atelier in Arnhem werkt ze met name aan grote doeken in acryl of olieverf. In haar zoektocht naar een stijl om het onuitspreekbare te verbeelden heeft ze veel verschillende stijlen onderzocht. Overeenkostig in die stijlen is haar gevoel voor kleur, structuren en harmonie. Ze hangt telkens op verschillende manieren tegen het figuratieve aan maar gebruikt een abstracte beeldentaal.
Het werk is toegankelijk, maar verhult meerdere betekenislagen.

  1. geliefden
  2. droomtoren met vlag
  3. droomtoren met druppels
  4. droomtoren met poort
  5. vrouw
  6. transparant
  7. rode structuren

Curriculum vitae Wendy Janssen

Naam:
Wendy Janssen
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
1987 - 1991 kunstacademie Hogeschool voor de Kunsten (HKA), Arnhem ja