Rob van Dijck (1973)

Jong Talent 2006. Academie St. Joost Breda

Werkt individueel en als duo samen onder de naam Staynice.
Conceptueel grafisch ontwerpen. Alles vanuit de centrale gedachte van de opdrachtstelling. Het is interessant om als ontwerper alledaagse dingen interessant en boeiend te kunnen maken. Om de schoonheid van iets wat op het eerste gezicht minder mooi is te laten zien. Om iets van jezelf achter te kunnen laten in deze wereld. Om betekenis te hebben en deze mede te delen. En af en toe is het lekker om beeld te maken zonder een diepe gedachte erachter!

Motivatie docenten bij mijn afstuderen:

"In de conclusie van je scriptie "Wat is goed?" verwoord je haarscherp wanneer volgens jou een ontwerp is geslaagd. Terrecht leg je hierbij de lat voor zowel doel als betekenis van het werk, de communicatieve werking ervan en wijze waarop het werk tot stand komt er hoog... "uitsluitend de waarheid".

Een kritische beschouwing van het onderwerp en het bepalen van een eigen positie zijn steeds je basis. Hierbij laat je gelijktijdig je verstand, gevoel en je handen spreken.
In je project Books vertrek je vanuit een helder geformuleerde toekomstgedachte, gebaseerd op het kritisch beschouwen van het heden. Het boek wat vervolgens ontstaat toont compromisloos de gevolgen van deze gedachte en werkt als een autonoom beeldend signaal.

Je afstudeerproject vertrok je vanuit je eigen irritatie... wachten.

Vanuit een uitputtende reeks van schetsen, beschouwingen, ontwerpen en keuzes heb je drie verschillende werken gerealiseerd. Deze getuigen niet alleen van een verbeelding van een alledaags fenomeen maar bovendien herdefinieer je wachten tot een positief gebeuren.

Je scherpte voor de relatie tussen idee, beeld, media en perfectie in uitvoering leveren wederom werken die geheel voor zichzelf spreken.

  1. De Schoonheid van het Wachten
  2. future readings
  3. 2005

Curriculum vitae Rob van Dijck

Naam:
Rob van Dijck
Geboren:
1973, Zundert
Opleiding
periode type institution richting diploma
2001 - 2006 kunstacademie St. Joost, Breda grafisch ontwerpen deeltijd ja
Exposities
periode naam plaats solo/group omschrijving
2006 Alias Breda groeps
2003 G-Galery Amsterdam groeps
2005 Chassé Breda solo animatie vertoont in Chassé theater Breda
2004 GIDE Breda, Meghelen, Leeds, M.Burg groeps
2005 Gide Breda, Meghelen, Leeds, M.Burg groeps
2006 GIDE Breda, Meghelen, Leeds, M.Burg groeps
2004 Noord-Brabants museum Den Bosch groeps