Joop van Nugteren (1950)

Joop raakte na een radicale ommekeer in zijn persoonlijk en zakelijke leven betrokken bij het beeldhouwen van waaruit een aantal werken uit steen gemaakt werden. Diverse trajecten van onderricht werden gevolgd in Frankrijk en Nederland om zich verder te bekwamen in materiaal- en vormtechnieken.

De afgelopen jaren specialiseerde hij zich vooral in brons in diverse vormen en kleurstelling. De vele positieve reacties inspireerden hem om deze creatieve beeldende weg te vervolgen.

Veelal typeren de bronswerken de ontwikkelingsweg van de mens om te komen tot een uitdrukking van het volledig potentieel aan mogelijkheden en talenten. De eigen beleving en gevoelsmatige reactie staat centraal en elke sculptuur illustreert het eigen thema. De vrouw staat veelal symbool voor de gevoelsoptiek.

Naast de boven vermelde werken werkt hij tevens in opdracht. In opdracht werden beelden vervaardigd voor o.a. Reclamebureau Zita te Ridderkerk, Crater Human Training Center te Mijnsheerenland en Bureau Trapeze te Amersfoort en voor de Metaalunie de awardtrofee.

De bronssculpturen staan behalve in eigen atelier ook in diverse galeries in Nederland. In het buitenland staan werken in de Verenigde Staten, België en Frankrijk.


Sculpturen in brons

 1. Ballerina
 2. Ruiter te paard
 3. onderweg
 4. Balans
 5. Tors
 6. Harmonie
 7. Verwacht
 8. Tweety
 9. Levensvreugd
 10. Let it be.
 11. anima
 12. Mieke Leest
 13. Mieke tennist
 14. Mieke springt
 15. Forever II
 16. Driemensionaal