harrie sijbers

harrie sijbers (1953 sint oedenrode) studeerde cum laude af aan de academie voor industriële vormgeving in eindhoven, de tegenwoordige design academie. harrie werkt zowel met acryl als olieverf en zijn werken zijn grofweg te verdelen in composities met bloemen en "overige". zijn composities met bloemen grenzen meer of minder aan het abstracte en zijn explosies van kleuren. vooral de tulpen zijn een handelsmerk van sijbers, werken waar je zelf en je omgeving vrolijk van worden.
diverse openbare gebouwen waaronder ziekenhuizen zijn opgevrolijkt met deze monumentale, kleurrijke werken. zijn "andere" doeken, beelden van mensen, dieren en dingen, getuigen van een rijke fantasie en een uitzonderlijk gevoel voor kleurgebruik.

in zijn werken worden brede streken afgewisseld met fijne lijnen, de houtkoolschets is vaak nog zichtbaar in de transparante gedeeltes. houtskoollijnen vaak ook als finishing touch om het schetsmatige waar nodig te benadrukken. expressief kleurgebruik, vrolijkheid, warmte en een spontane toets zijn wezenlijke kenmerken van zijn werken en getuigen van een oprecht plezier in het schilderen en in het leven.

  1. Rode tuin
  2. Impressie van een tuin
  3. Gele tulpen
  4. Paardenrace
  5. Koeien
  6. Tulpen
  7. koeien in landschap

Curriculum vitae harrie sijbers

Naam:
harrie sijbers
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
1994 - 1999 kunstacademie Design Academy, Eindhoven ja