Chika takabayashi (1980)

a)Jong Talent 2007, naam van je kunstacademie:AKI
b)artist statement:I am looking for my way and try to work in my speed. to choose right thing from alot of differenc is difficult.But it also makes me getting clear. i will be more me myself.
c)Chika Takabajaschi, een jonge kunstenares uit Japan, net afgestudeerd op de AKI, heeft een bijzondere relatie met voedsel. Naast andere natuurlijke materialen zoals latex rubber, appels, schaapswol en vliegen, gebruikt zij voornamelijk zuurdesem deeg voor haar sculpturen. Haar werkwijze is procesgericht. Vanuit het experiment ontstaan werken die meestal bescheiden zijn van formaat: kleine objecten en hele bijzondere tekeningen die meestal studies zijn voor het ontwikkelen van de objecten. Ze maakt ook video's en performances waarbij beiden onderdeel zijn van het hiervoor genoemde werkprocess. Voor haar eindexamen heeft zij een enorme bol van brood gemaakt, met een doorsnede van 2 meter en een bijzondere textuur die doet denken aan honingraat. Hierbij telt niet alleen het eindresultaat maar ook het kneden van de deeg met de hand, het bouwen van deze iglo-achtige vorm centimeter bij centimeter, de precisie waarmee dit gebeurd en het afbakken van het brood met een verfbrander. It's touch that matters, they say.

Margret Wibmer
docente ArtEZ AKI, monumentale kunst/ contextual art practices

  1. 0
  2. SKIN
  3. HAPPINESS
  4. UGLY RABBIT
  5. lovely stupid

Curriculum vitae Chika takabayashi

Naam:
Chika takabayashi
Geboren:
1980, shizuoka japan
Opleiding
periode type institution richting diploma
2004 - 2007 kunstacademie Aki, Enschede monumental depertment ja
1999 - 2003 kunstacademie Aichi Prefecture University of fine Art and Music (Japan) Media Arts in Design and Ceramic Department ja
Exposities
periode naam plaats solo/group omschrijving
2006 Minor Project Smart textile and technology enschede groeps
2005 AIAS Association of International Art School evora portugal groeps
2005 Window show enschede groeps
2005 Installation / Ugly Rabbit (installation) aki enschede solo