Carline Huge

Jong Talent 2007, Gerrit Rietveld Academie

Een voorwaarde voor goede kunst is meestal dat het intellectueel en geëngageerd moet zijn. Bovendien is kunst tot op heden een elitair ding. Is
die 'starre' houding nog wel te rijmen met onze snel veranderende maatschappij waar geduld tot verdieping niet meer vanzelfsprekend is en ‘vervlakking’ een steeds vaker gehoord begrip?
In mijn werk probeer ik deze kloof tussen kunst en maatschappij te overbruggen. Als kunstenaar gebruik ik een vorm die direct voldoening geeft. Hoe platter (makkelijker, duidelijker. toegankelijker) het resultaat, hoe beter. Maar het inzetten van die vorm is slechts een lokmiddel. Mijn doel is om met minimale middelen de maximale aandacht te vestigen op de leegheid en beklemmende clichématigheden waarin wij ons dagelijks wentelen.
Mijn meest recente werk heet 'LEUK' en is een fluorescerend roze paneel van 8 x 4 mtr beplakt met 4000 florescerend gele post-its geplaatst in het trappenhuis van de Gerrit Rietveld Academie. Het woord LEUK is uitgespaard en dus leesbaar als roze leegte tussen het gele veld van de talloze post-its.

  1. LEUK
  2. JA
  3. Joepie
  4. freakshow
  5. freak
  6. Leuk hoor

Curriculum vitae Carline Huge

Naam:
Carline Huge
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
2003 - 2007 kunstacademie Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam Beeldende Kunst ja
Exposities
periode naam plaats solo/group omschrijving
2005 'Dood aan de elite' Amsterdam groeps
2007 Rietveld naar de Oude Kerk Amsterdam groeps
Aankopen en opdrachten
periode naam plaats aankoop/opdracht type
2006 illustraties 'Pitch' / 'HTV' Amsterdam opdracht bedrijf
2006 groepsportret Amsterdam aankoop overheid
2006 Joepie Amsterdam opdracht overheid