Escha van den Bogerd (1972)

Escha van den Bogerd ( 21 september 1972)Geboren in Den Haag, waar zij de Vrije School bezocht. Aan deze school worden veel kunstvakken gedoceerd zoals schilderen, tekenen en kunstgeschiedenis. Na deze schoolopleiding volgde Escha diverse kunstcursussen in Europa, o.a. in Florence-Italie, Salzburg-Oosterijk en in haar vaderland Nederland.
Haar eerste schilderij verkocht ze in de stad Kitzbuehel in Oostenrijk waar zij drie winters heeft gewoond en gwerkt.
Ze heeft jaren lang reizen gemaakt door het Midden Oosten, Azie, Europa, Australie, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. In Nieuw Zeeland verbleef ze meer dan vier jaar en begon zij haar schilderijen tentoon te stellen in galerieen in het hele land. Er volgde ook tentoonstellingen, wandschilderingen en werken in opdracht in Japan, Europa en de Verenigde Staten.


Escha past een schildertechniek toe waarbij abstractie en figuratieve beelden met elkaar worden gecombineerd en elkaars effect versterken. Zij is een kunstenares met een uitzonderlijke intensiteit.
Haar dynamische en poetische abstracties,naakten en gezichten tonen een diepe gevoeligheid en een grote emotionele kracht. Haar acrylschilderijen zin vitaal in benadering en detail en schitterend van kleur en stralen een aura van spiritualiteit uit, hoewel de formele kenmerken ervan volledig in de eigentijdse Europese traditie geworteld zijn.
Escha werkt op het moment ook voor uitgeverijen in europa, haar posters kunt u misschien wel tegenkomen in winkels wereldwijd. Haar werken zijn tezien in vele landen ondermeer, Japan, USA,UK, Holland,Nieuw zeeland en Dubai, exposities volgen in Holland, geneve en USA.

Eschas schilderijen zijn oa in prive collecties in de volgende landen: Holland, Duitsland,Engeland, Ierland,Switzerland,Abu Dhabi,Hong Kong, Amerika en Nieuw Zeeland.

 1. carisma
 2. occultamento
 3. serata
 4. desplante
 5. gentile
 6. magica
 7. Luminoso
 8. Eleganza
 9. Magia
 10. Sensuale
 11. potente
 12. Illuminato
 13. Moderna
 14. antico
 15. Significato
 16. amarezza
 17. Azure
 18. Colore
 19. trasparente
 20. Abbracio
 21. Distacco
 22. Lucretia
 23. affezionato
 24. fortezza
 25. grazioso
 26. Gemelli
 27. colombina
 28. notturno
 29. fiaba
 30. Grandezza
 31. Liberta
 32. poetico
 33. Tacere
 34. Relacher
 35. Nottambulo
 36. Obumbrata
 37. Rilassare
 38. volere
 39. Tollerante
 40. stimare
 41. tepore 2
 42. vigilare 2
 43. chiaro
 44. Illuminazione